Mithat ABAKAN/MANAVGAT, () - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde kardeşler Buğlem Erva Akar (11) ve Mehmet Talip Akar (7), okul açıldığından bu yana biriktirdikleri harçlıklarını, Yemen'de yaşanan iç savaşta zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan çocuklara gönderdi.

Manavgat Ayşe Rıza Kasapoğlu İmam Hatip Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Buğlem Erva Akar, Yemen'de çocukların iç savaşın getirdiği olumsuzluklardan ve açlıktan ölmemeleri için biriktirdiği harçlıklarını bağışlama kararı aldı. Kardeşi Mehmet Talip'in de yardım ettiği Buğlem Erva Akar topladığı 200 lirayı İHH'ya teslim etti.

Buğlem Erva Akar, Yemen'de çocukların ölümüne sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, farkındalık oluşturmak istediğini belirterek, "Televizyonda, gazetelerde ve internette hemen her gün Yemen'de yaşanan savaşı ve çocukların çok zor durumda olduklarını görüyordum. Bir şeyler yapmak istedim, okul açıldığından bu yana annemin ve babamın bana verdiği harçlıkları, bazen 1 lira, bazen 50 kuruş, bazen de daha 3-4 lira olarak biriktirmeye çalıştım. Kardeşim Mehmet Talip de yardım etti. Geçen gün biriken parayı saydım, 200 lira olmuş. Bu parayı Yemen'de açlıkla ve ölümle mücadele eden kardeşlerimize göndermek için İHH İnsani Yardım Derneği Antalya Şubesi Manavgat Temsilcisi Furkan Sarıkaya'ya teslim ettim" dedi.

İHH İnsani Yardım Derneği Antalya Şubesi Manavgat Temsilcisi Furkan Sarıkaya, Buğlem Erva ve Muhammet Talip kardeşlerin gösterdiği çabanın herkese örnek olmasını dilerken, "İslam dünyasında birilerinin gayretiyle sorunlar çıkartılmakta ve yaşanan olayların neticesinde de başta çocuklar olmak üzere Müslüman toplumu zarar görmekte. Yemen'de uzun yıllardır süren iç savaş nedeniyle mağdur olan çocukların, açlıktan ve hastalıktan öldüğünü başta Birleşmiş Milletler olmak üzere birçok kurumun raporlarından öğrenmekteyiz. Yemenli çocuklarımızın acılarını hafifletmek amacıyla başlattığımız yardım kampanyasına 2 küçük kardeşimiz harçlıklarını bağışlayarak katkıda bulundu. Onların bu davranışını takdirle karşılarken, örnek olmasını temenni ediyoruz. Yemen başta olmak üzere İslam coğrafyasında hiçbir çocuğumuzun ölmesini istemiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI