Kırklareli Devlet Hastanesinde Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında ’Yangın ve Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi.
Tatbikat, hastane yönetimi, Kırklareli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Kırklareli Devlet Hastanesi sivil savunma biriminin ve hastane personelinin katılımı ile gerçekleştirildi. Tatbikat öncesinde, Savunma Uzmanı Ayşe Noyan tarafından Kırklareli Devlet Hastanesi personeline Sivil Temel Afet Bilinci ve Yönetimi, Acil Durum Yönetimi, Deprem, Yangın ve çeşitleri, Yangın Söndürme Cihazlarının Kullanımı, Afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler ile bunlardan korunma yöntemleri hakkında A Blok Eğitim Salonunda eğitim verildi.
Tatbikatta Acil Durum ve Afet Yönetim Ekibi tarafından hazırlanan senaryo gereği çocuk servisinde çıkan bir yangın sonucu alarma geçildi. Çocuk servisine, hastane yangın ekibinde bulunan personel tarafından müdahale yapılırken, içeride bulunan bir çocuk hasta ve iki personelin tahliyesi yapıldı. Tahliye edilerek bina dışına çıkarılan hasta ve personel, ambulansa bindirilerek tedavi edilmek üzere acil servise ulaştırıldı.
Tatbikat sonrasında Kırklareli Devlet Hastanesi A-Blok bahçesinde itfaiye gözetiminde yangın söndürme cihazlarının kullanılması ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.