ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 2018-2019 akademik yılı sonunda mezun olan öğrenciler için coşkulu bir mezuniyet töreni gerçekleştirildi.
Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende Konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim, mezun olan öğrencilere hitaben şöyle dedi:
"Sizleri önce iyi bir insan, sonra iyi bir hekim yapmak için çabaladık. Değerlerinizle var olmayı öğretmeye çalıştık. Bugün bunu başardığımızı görmek bizleri gururlandırıyor. Aileleriniz de bu süreçte en yakınınızda olup sizleri destekledi. En büyük dilekleri sizlerin bugünlere gelmesi, topluma yararlı birer hekim olmanızdı. Şimdi hocalarınızın, ailelerinizin gurur kaynağı birer hekimsiniz. Bugün sizlere vereceğimiz belge, mesleğinizi yapabilmek için gerekli bilgi, beceri ve davranışı kazandığınızın belgesidir. Bizler ve hep yanınızda olan aileleriniz, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği layıkıyla yapacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Bugün sizleri yuvanızdan uğurluyoruz. İdealist duygularınızla çıkacağınız yolunuz açık olsun, her şey gönlünüzce olsun."
Tören sonunda 'Hekimlik Andı' içerek 6 yıllık eğitimin sonunda hekimlik mesleğine ilk adımı atan mezunlar, hep birlikte keplerini havaya atarak, mutluluklarını arkadaşları, hocaları ve aileleriyle paylaştı.

FOTOĞRAFLI