ÇAMLIBEL Halk Eğitimi Merkezi'nce (ÇAMHEM) açılan iş garantili aşçı yardımcılığı kursunda 19 kursiyer eğitim alıyor.
ÇAMHEM çatısı altında ekim ayında açılan ve 23 Aralık'a kadar sürecek ilk dönem aşçı yardımcılığı kursuna 16-40 yaş arası 19 kursiyer katıldı. Profesyonel aşçı Ahmet Yıldırım'ın eğitim verdiği kurs 'hijyen' ve 'iş sağlığı' kurallarının öğretilmesiyle başladı. Turizm sezonda farklı konaklama tesislerinde çalışacak kursiyerler Türk, Fransız, Rus, İtalyan, İngiliz, Alman, Türk Cumhuriyetleri ve Arap mutfaklarından çeşitli çorba, sebze, makarna, pilav türü yemeklerinin yanı sıra pasta, börek, kırmızı-beyaz et ve su ürünlerinin pişirilmesi tekniklerini öğreniyor.
Kurs öğretmeni Ahmet Yıldırım, kursiyerlerin haftada 5 gün günde 8 saat eğitim aldıklarını ifade etti. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceğini anlatan Yıldırım, "Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) destekli kursumuz iş garantili. Ocak ayından itibaren de turistik konaklama tesisleri ve restoranlardan gelen talepler doğrultusunda kursiyerlerimiz işe başlayacak" dedi.
ÇAMHEM Müdürü İbrahim Ethem Çarkcı da işsiz gençlerin meslek sahibi olabilmelerini sağlamak, işsizliğin azalmasına katkıda bulunmak amacıyla açtıkları mesleki eğitimlere ilginin her geçen gün arttığını kaydetti. Çarkçı, ikinci dönem aşçı yardımcılığı kursunun Kundu Oteller Bölgesinde 5 yıldızlı bir otelde Ocak 2020'de açılacağını, eğitimlerin ise uygulamalı devam edileceğini söyledi. Ethem Çarkcı, "Lise mezunu işsiz gençleri iş garantili mesleki kurslarımıza bekliyoruz" dedi.