Tahsin AYDIN/BURSA,()-TARİHE ışık tutan Bursa Hünkâr Köşk’ünde anılar canlanıyor. 175 yıllık tarihi köşk, “Dünün Tanığı Hünkâr Köşkü” fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.

Sultanların av köşkü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa’daki ikametgâhı, bugünün müzesi ve 175 yıllık tarihi ile şehrin önemli simgelerinden Hünkâr Köşkü,  tarihe ışık tutan önemli bir fotoğraf sergisine daha ev sahipliği yapacak.  “Dünün Tanığı Hünkâr Köşkü” fotoğraf sergisi,  18 Nisan 2019 günü saat 14.30’da yapılacak açılışla müze dostlarının beğenisine sunulacak.

17 YILDA 400 BİN ZİYARETÇİ

175 yıllık tarihiyle Hünkâr Köşkü, müze olmasının 17. yılında, 400 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçi ağırladı. Dünden bugüne pek çok fotoğrafın başrolünde yer alan köşk, bu sergi ile tanık olduğu Bursa’yı, fotoğraflarla yaşamaya davet ediyor. Müze arşivinde yer alan fotoğrafların yanı sıra müze dostlarının değerli katkılarıyla oluşturulan, 87 fotoğrafın yer aldığı 42 panodan oluşan sergide, köşkün 1880’li yıllara ait ilk fotoğraflarından, günümüze uzanan öyküsü gözler önüne seriliyor.

FOTOĞRAFLI