Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - ESNAF Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, hurda araçlar için ÖTV teşvik indiriminin 10 bin TL'den 15 bin TL'ye çıkarılmasının ekonomiye olumlu yansıyacağını söyledi.

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 6. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, yeni ekonomik düzenlemeleri içeren Torba Yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemine geldiğini söyledi. Yasa tasarısında esnafın uzun süredir beklediği hurda araçlar için ÖTV teşvik indiriminin 10 bin TL'den 15 bin TL'ye çıkarılmasının da yer aldığını belirten Ahmet Tural, ÖTV indiriminin enflasyonun da göz önünde bulundurularak artırılmasının olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin hurda ithalatına çok ciddi rakamlar ödediğine dikkat çeken Tural, hurda teşvik rakamındaki, artışın piyasalara olumlu yansıyacağını açıkladı. Tural, aracını hurdaya ayırmak isteyip indirimi yeterli bulmadığı için bekleyenlerin; şimdi beklemeden araçlarını rahatça hurdaya ayırabileceklerine vurgu yaptı.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAR

Türkiye'nin son 10 yılda hurda ithalatına harcadığı paranın 6,5 milyar dolar olduğunu belirten Ahmet Tural, "Hurdaya ayrılması beklenen 8 milyona yakın araç mevcut. Bu indirim hurdaya ayrılan araç sayısının artmasını sağlayacak. Çevreye ve doğaya zarar veren, hava kirliliğine sebep olan, can ve mal kayıplarına yol açan bu araçlar trafikten çekilecek. Savunma sanayimizin en çok ihtiyaç duyduğu kalemin de hurda olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu gelişme hurda ithalatının, dışarı çıkan döviz miktarının azalması anlamına geliyor. Her açıdan ülkemize faydalı olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI