ÖDÜLLÜ kukla kumpanyası Hollandalı TAMTAM Objektentheater, İzmirli sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Seyirciyi bambaşka bir dünyaya götüren 'Paslı Çiviler ve Diğer Kahramanlar' performansı, 13. İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında Han Tiyatrosu'nda İzmirli sanatseverlerle buluştu. Paslı Çiviler ve Diğer Kahramanlar isimli oyunda stop motion tekniğini canlı olarak sunan ödüllü çift, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Her yaş grubundan seyicinin soluksuz izlediği gösteri dakikalarca ayakta alkışlandı.

Çöplerde toplanan hurda çiviler ve diğer malzemelerin kamerayla canlı olarak perdeye yansıtılması tekniğinin kullanıldığı oyunda, başrolde çöplerle vücut bulmuş imgeler yer aldı. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ve her şeyin başka bir şey haline gelebildiği bir değişimler dünyasını konu eden oyunda, izleyicinin gözlerinin hemen önünde değersiz, sokak köşelerinden kurtarılan buluntular, bu görsel performansta birer aktöre dönüştü.

Hollandalı sanatçı Gérard Schiphorst İzmirli sanatseverlerin oyuna gösterdiği ilgiden memnun olduğunu belirtti ve "Metin gereksizdir ve seyirci kendi hikâyesini kendi kafasında yaratır. Tiyatro, hayal gücü için bir şarj cihazı olarak çalışır ve bu gösteri bunun en iyi örneği" dedi.

Mehmet KURT / İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI