İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencisi Hilal Karakaş, Denizli İhracatçılar Birliği'nin bu yıl 7'ncisini düzenlediği 'Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nda jüri özel ödülüne layık görüldü.

Çocukluğundan beri resme özel ilgisi olan ve modaya yönelik eğitim almak isteyen Hilal Karakaş, 2016 yılında İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü'nü yüzde 100 bursla kazandı. Modayı yakından takip eden ve farklı tasarımlar üzerine yoğunlaşan Karakaş, Denizli İhracatçılar Birliği'nin düzenlediği Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması için de üç ay boyunca aralıksız çalıştı. 1 Kasım'da gerçekleşen finalde, doğal ve keten kumaşlardan hazırladığı tasarımlarıyla büyük beğeni toplayan Karakaş, jüri özel ödülünü kazandı.

'EMEKLERİMİN KARŞILIĞINI ALDIM'

Emeğinin karşılığını aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen ve kariyerini moda alanında sürdürmek istediğini dile getiren Karakaş, "Küçükken de duygularımı resimlerle ifade ederdim. Sanata çocukluğumdan beri ilgimin olduğunu söyleyebilirim. Yarışmada da başarıya ulaşarak, hedefimi yakaladım. Gerçekten çok mutlu oldum. Bugünlere gelmemi sağlayan, benden desteğini hiç esirgemeyen tüm akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum."

İZMİR, ()

FOTOĞRAF