DENİZLİ'de ramazan ayının ilk gününde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında 5 bin kişi orucunu açtı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşlar ile aynı sofrayı paylaştı, yemek dağıttı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, Topraklık Mahallesi'nde bulunan Ulu Camii yanındaki alana iftar çadırı kuruldu. Dün (pazartesi) ramazan ayının ilk gününde düzenlenen iftar programına Denizli Milletvekili Nilgün Ök, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, davetliler ve vatandaşlar katıldı. DTO'nun verdiği ramazanın ilk iftarına katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Osman Zolan, iftar çadırının konuklarıyla bir süre sohbet edip ramazanlarını kutladı. Yemek dağıtımı da yapan Başkan Zolan, her gün 5 bin kişiyi konuk edecek iftar çadırında vatandaşlarla birlikte dua edip orucunu açtı.

Başkan Zolan, iftar çadırında yaptığı açıklamada, ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade edip, "11 ayın sultanı ramazanımızı hep birlikte idrak ediyoruz. Ramazan ayında her gün akşam Ulu Cami yanında 5 bin kişiye iftar veriyoruz. Her sene olduğu gibi yine yoğun bir ilgi var. Her gün iftarı bir hayırseverimiz ya da bir sivil toplum kurumumuz üstleniyor, biz de işi organize ediyoruz. İnşallah yıllarca da bu böyle devam etsin istiyoruz. Her gün değişik yemeklerle 5 bin kişiye burada iftarını açtırıyoruz" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, ()

FOTOĞRAFLI