Halil İbrahim YEL/TOKAT, () - TOKAT Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ adı altında ilkokul öğrencileri 3 günlük kamp yaptı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen program kapsamda Tokat Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 18 Mart İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencileri 3 günlük ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ yaptı. Kamp kapsamında çocuklara çevre ve doğa bilinci aşılamak maksadıyla eğitim programları düzenlendi. Bu yıl ki kamp programının teması “Sıfır Atık” olup bu kapsamda çocuklarla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, TEMA Vakfı İl Temsilciliği ziyaret edildi.
31 öğrencinin katıldığı kamp hakkında bilgiler veren Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, “Sıfır atık, geri dönüşüm, TEMA’nın 5D felsefesi, kompost yapımı ve önemi gibi konular hakkında çocuklara bilgiler verildi. Çocukların bilgilenmesi için ziyaretlerimiz oldu. Üretimi çocuklara yerinde gösterdik. Kazova Vasfi Diren Hayvancılık işletmesinde büyükbaş hayvan ve süt sağım ünitesi, solucan gübresi işletmesi, asma bahçeleri,  Küçükbağlar köyü sebze seraları, Çerçi Köyü topraksız tarım çilek seraları, TOKİ Köprüsü mevkisi ters Lale çiçek serası, Çöreğibüyük, Gümenek köyleri sebze seraları, üretim, paketleme ve satış işletmelerine geziler yapıldı. Kampın bitiminde çocuklar kampta öğrendikleri bilgilerle atık değerlendirme konusunda proje hazırlayıp bu projeleri Bakanlığımıza göndererek Sıfır Atık Proje Sokağı oluşturulması sağlanacak'' dedi.
Kamp sonunda Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin çocuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek katılım belgelerini verdi.

FOTOĞRAFLI