ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) Müdürü ve Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Şule Orman, ilkokul öğrencilerini 'Sıfır Atık' konusunda bilgilendirdi.
Her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 4. sınıf öğrencilerine hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla gerçekleştirilen 'Lider Çocuk Tarım Kampı'nın bu seneki teması 'Sıfır Atık' olarak belirlendi. 'Sıfır Atık' teması kapsamında Muratpaşa Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinin ziyaret ettiği Prof. Dr. Şule Orman, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi, atık önleme yaklaşımını benimsenmesi konularında farkındalık eğitimleri verdi.
Öğrencilerin ilgiyle dinlediği Prof. Dr. Şule Orman, ilginç sorularına onların anlayabileceği düzeyde cevaplar vererek çocukların gönüllerini kazandı. Prof. Dr. Şule Orman, öğrencilere Ziraat Fakültesi uygulama alanlarını da gezdirerek, ziraat alanındaki geri dönüşüm ve atık değerlendirme sistemlerini yerinde gösterdi. Gezi sırasında Prof. Dr. Şule Orman'ı soru yağmuruna tutan öğrenciler aldıkları cevaplarla yeni bilgiler öğrenmenin kendilerine verdiği güveni yaşadı.

FOTOĞRAFLI