SİVAS, () - SİVAS'ta, Lütfi Abay ilkokulu öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü sebebiyle hazırlanan "Destanın Adı Çanakkale" konulu sergi açıldı.
Okulda gerçekleştirilen serginin açılışına Vali Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, hayırsever iş adamı Lütfi Abay ve eşi Necla Abay, öğretmenler ile veliler katıldı.
Açılışta konuşan Vali Salih Ayhan, 104 yıl önce yokluklar içerisinde vatanın bağımsızlığı için canlarını feda eden ecdadın tarihe altın harflerle geçtiğini ifade ederek, "Çocuklarımız hazırladıkları bu anlamlı sergiyle bir kez daha bizlere Çanakkale ruhunu hissettirdi" dedi.
İş adamı Lütfi Abay ise, eğitime her zaman destek olmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Binalar ruhsuz birer varlıktır. Ona ruh veren öğretmenler ve öğrencilerimizdir. Bu ruhu yaşatmak için el ele vererek daha çok çalışmamız gerekiyor. Eğitimde kaliteyi yakalamak ve başarılı bir nesil yetiştirmek en temel görevimiz olmalı" diye konuştu. 
Konuşmaların ardından "Destanın Adı Çanakkale" sergisinin açılışı yapıldı. Sergiyi gezen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Salih Ayhan daha sonra öğretmenler odasına geçerek eğitimciler ile bir araya geldi. Vali Ayhan, "Okulumuz, Sayın Lütfi Abay ve ailesinin destekleri ile tam bir eğitim yuvası oldu. Buraya ruh vermek, başarılar getirmek de sizlere düşüyor" dedi.

FOTOĞRAFLI