İMRANLI'da kaymakamlık, belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün katkılarıyla eski hastane binası tadilat edilerek kız öğrencilerinin barınma sorununa çözüm bulmak amacıyla yurda dönüştürüldü.
İmranlı Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıktığını söyleyen Belediye Başkanı Murat Açıl, "Üniversitenin öğretim dönemi başladığında özellikle kız öğrencilerimizin kalacak yer konusunda çok mağdur olduklarını gözlemledik. İlçemizde kız öğrenci yurdu yoktu. Otelde kalmaları gerekiyordu ve oteller de yeterli değildi. Zaten öğrencilerin de bütçeleri otelde kalmaya uygun değildi. İmranlı belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle beraber eski hastane olan binayı tadilat ettirerek içerisine malzemeler koyduk. Öğrencilere kalabilecekleri bir alan oluşturduk. Eksik malzemelerini de tamamladık. Öğrencilerimizle ara ara toplantılar da düzenliyoruz. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kömür problemini çözdü. Öğrencilerimizin en büyük sorunu elektriğiydi. Biz de belediye olarak onların her ay elektriklerini ödüyoruz. Binanın güvenliği de önemli bir sorundu. Gece onları koruyacak birisine ihtiyaç vardı. Öğrencilerimizin de onay verdiği bir personel, gece boyunca binada görevli olarak bulunuyor ve onları koruyor." dedi.

'ÜCRETSİZ SİMİT VE ÇAY VERECEĞİZ'
Belediye olarak ihtiyaç sahiplerine simit ve çayı ücretsiz verecek bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Açıl, "Belediye meclisimizde aldığımız bir karar gereği ihtiyaç sahibi insanların belediye ekmek fabrikasından ekmek alacakları bir oran belirledik. Belediyenin altındaki bir yeri unlu mamuller satış yeri yapacağız. Poğaça ve simit üreteceğiz. Çarşıda bir dükkanı da kafeteryaya dönüştüreceğiz. Üniversite öğrencilerimiz başta olmak üzere ekonomik koşulları uygun olmayan vatandaşlar gelip orada ücretsiz simit yiyip, çayını içebilecekler” diye konuştu.