Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa),() - İNEGÖL Belediyesi Meclis üyeleri 31 Mart yerel seçimleri öncesinde son kez toplandı. Toplantıda İnegöllü şehitler Yavuz Mete ve Hüseyin Gençer’in adlarının alt geçit, park ve sokakta yaşatılmasına karar verildi.
Toplantı öncesi konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Birlik ve beraberliğimizi koruyarak bu şehir için mücadele ettik. Sizlere şükranlarımı sunuyorum. Cuma akşamı sizlerle beraber veda yemeğinde buluşacağız. Dolu dolu bir ay geçirdik. Türkiye’nin 4. büyük, Bursa’da birinci belediyesi haline geldik E-Devlet çalışmasında. Tekrar katkı ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
MÜSİAD’A TAHSİS EDİLDİ
Mahmudiye mahallesinde yıllar önce MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından yaptırılan MÜSİAD İnegöl Şube binasının tahsis süresi sona erdi. Sona eren sözleşme sonucunda Belediyeye ait olan yer 10 yıllığına yeniden MÜSİAD’a tahsis edildi.
KURŞUNLU PARKINA ŞEHİDİMİZİN İSMİ VERİLDİ
Gündemin 6. Maddesinde yer alan Kurşunlu mahallesinde parka Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Gençer ismi verildi. Hüseyin Gencer (26), Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşmüştü.
'TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM'
Bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Ailelerimizden bizlere ulaşan isimlerinin yaşatılmasıyla alakalı talepler vardı. Bunları önemsiyoruz. Gerçekten sadece o ismi yaşatmakla kalmıyoruz. Türkiye’nin bekası söz konusuyla her şeyin teferrüt olduğunu hatırlatmak adına çalışma yapıyoruz” dedi. Konuşmanın ardından madde oylanarak oy birliği ile kabul edildi.
MESUDİYE ALT GEÇİDİNE ŞEHİDİN İSMİ VERİLDİ
Gündemin 7. Maddesinde ise Şehit Babası Dursun Mete’nin talebi üzerine meclis gündemine getirilen Mesudiye alt geçidine Şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete ismi verilmesine karar verildi.  26 yaşındaki Uzman çavuş Yavuz Mete, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 3 Eylül günü PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralandı ve tedavi gördüğü Ankara GATA'da şehit olmuştu.
Bilgilendirme yapan Başkan Alper Taban, “Bu da aynı şekilde, Yavuz Mete kardeşimizin isminin Mesudiye alt geçidine verilmesi söz konusu” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

FOTOĞRAFLI