ANTALYA, () - İNGİLTERE'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette Büyükelçi Chilcott'un yanı sıra Konsolos Liz Moriarty, Konsolos yardımcısı Gill Karataş, Nazlı Hamitoğlu, Havacılık İrtibat Memuru Alexander Hepden ve Antiterör Polis Asistanı Esma Cadill katıldı.

Antalya'ya çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak için gelen Büyükelçi Chilcott, Güney Batı Türkiye'deki turlarını tamamlamak üzere olduklarını belirterek, “Pazartesi günü İzmir'den başladık, Marmaris, Bodrum, Fethiye ve şimdi Antalya'dayız. Güzel ve çok yoğun bir hafta geçiriyoruz. Bu tur kapsamında sizin meslektaşlarınızı sayın valilerimizi, kaymakamları ilçe ve il emniyet müdürlerini başsavcıları belediye başkanlarını ziyaret ettik" dedi.

'ANTALYA'DA YAPILAN ÇALIŞMALAR TAKDİRE ŞAYAN'

Büyükelçi Dominick Chilcott, Antalya'ya gerçekleştirdikleri bu yılki ziyarette değişen ve yenilenen pek çok şeyi fark ettiklerini belirterek, “Bu yıl şehir merkezlerindeki güvenlik kameralarının artırıldığını, turizmin daha yoğun yaşanacağı bölgelere polis sayısının fazlalaştırıldığını gördük. Tabi bizim terörle mücadele uzmanlarımızdan aldığımız bilgilere göre çok büyük önlemler alındığını, kontrollerin çoğaltıldığını öğrendik. Birleşik Krallık'tan buraya gelen terörle mücadele konusunda çalışanların da gözlemleyip bizlere aktardığı gibi 2 yıldır burada yapılan çalışmalar gerçekten takdire şayan. Bu ziyaret sırasında çok şey öğrendik" dedi.

İNGİLİZ TURİSTTE YÜZDE 48 ARTIŞ VAR

Büyükelçisi Chilcott ve Konsolos Liz Moriarty ve beraberindeki heyeti Antalya'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu, “İngiltere ile Türkiye arasında çok köklü diplomatik ilişki var. Şu anda ülkelerimiz arasındaki siyasi ilişkilerde üst düzeyde devam ediyor. Antalya özelinde baktığımızda en önemli ilişkimiz turizm. İngiliz vatandaşları Türkiye'de Ege bölgesini özellikle Muğla'yı tercih ederken son yıllarda Antalya'yı tercih etmeye başladı. Geçen sene Antalya'da, İngiliz vatandaşlarının artış oranı yüzde 69. Bu sene ilk 4 aya baktığımızda yüzde 48'lik artış var. Bu rakamlara bakarak şunu diyebiliriz, İngiliz turistler Antalya'yı yeniden keşfediyor" dedi.

FOTOĞRAFLI