İZMİR'deki Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne başvuran İranlı Majid Naji Sepasgozat (58), yapılan ameliyatla bel kayması rahatsızlığından kurtulup, tekrar yürümeye başladı.

İranlı Majid Naji Sepasgozat, bel omurlarında meydana gelen kayma nedeniyle yürüyemez hale geldi. Ülkesinden tedavi görmesine rağmen iyileşemediğini belirten Sepasgozat, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine cerrahi operasyon için Türkiye’ye geldi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde başvuran Sepasgozat, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ömer Akar tarafından yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

'YÜRÜYEMEZ DURUMA GELMİŞTİM'

İran’da çeşitli tedaviler uygulandığını ama şikayetlerinin geçmediğini belirten hasta Majid Naji Sepasgozat, "Bazı arkadaşlarımın tavsiyesi ile tedavime İzmir’de devam etme kararı aldım. Doktorlarım bana bu tedavinin cerrahi olarak yapılması gerektiğini söyledi. Türkiye’de çeşitli hastaneleri gezerek muayene oldum. Gerek fiziksel altyapısı ve gerekse de gelişmiş olanakları nedeniyle Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ni tercih ettim. Op. Dr. Ömer Akar bana tedavimin nasıl gerçekleşeceğini anlattı ve güven verdi. Geçmişimde hep spor ile uğraşıyordum. Ama bu rahatsızlık beni yürüyemez duruma getirmişti. Çok şükür artık iyiyim" dedi.

HASTA BİR GÜNDE AYAĞA KALKTI

Hastanın ameliyatını yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ömer Akar da "Hastamız bize belinde ağrı ve iki bacağında uyuşma şikayeti ile başvurdu. Yaptığımız tetkiklerde halk arasında bel kayması olarak bilinen spondilolistezis olduğunu tespit ettik. İran’da uygulanan tıbbi tedavilerden fayda görmediğini söyledi. Operasyon olması gerektiğini kendisine söyledim. Yaptığımız ameliyat ile o bölgede bulunan yamukluğu implantlar ile düzelttik. Operasyonu genel anestezi ile değil spiral anestezi ile yaptık. Bu, hastamızın hızlı bir şekilde toparlanarak yaşam konforunu geri kazanmasını sağladı" dedi.

KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ SUNULUYOR

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Sağlık Turizmi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Nihan Ünver "Hastamız arkadaşları ve tanıdıkları ile Türkiye’deki sağlık sistemi hakkında önce genel bilgiler edinmiş. Biz buradan ülkemizde sunduğumuz sağlık hizmetlerinin ne kadar kaliteli olduğunu anlıyoruz. Çünkü görüştüğü kişiler İran yerine bu ameliyatı Türkiye’de olması gerektiğini söylemişler. Hastanemize başvurduktan sonra Uluslararası Hasta Birimimiz sayesinde hiçbir dil problemi yaşamadan doğru yönlendirmeler ile hastamızın yatışını gerçekleştirdik. Her gittiği yerde güleryüz ve ilgi ile karşılaşınca burada ameliyat olmayı kabul etti. Ülkemizde sunduğumuz kaliteli sağlık hizmeti ile daha çok hastaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI