İZMİR'de, Gaziemir Belediyesi'nde çalışan Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler, Belediye Başkanı Halil Arda'nın kendilerini başka bir sendikaya geçmeye zorlandığını öne sürdü. Basın açıklaması yapan işçiler, daha sonra, Şube Başkanı Ayhan Doğan'ın öncülüğünde, Başkan Arda hakkında şikayette bulundu.

Gaziemir Belediyesi'nde örgütlü olan Belediye-İş Sendikası 4 No'lu Şube'ye bağlı işçiler, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın, kendilerine baskı yapıp, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş'e geçirmeye çalıştığını öne sürerek, basın açıklaması yaptı. Bugün saat 17.00'de, Gaziemir Belediyesi önünde bir araya gelen yaklaşık 20 kişi adına basın açıklamasını okuyan Belediye-İş 4 No'lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, işçilerin sendika seçme hakkının anayasal bir hak olduğunu belirterek, Başkan Halil Arda'nın suç işlediğini öne sürdü. Doğan, herkesin iş barışından yana duruş sergilemesi gerektiğini belirterek, "Halil Arda, 'Ben tarafsızım, işçi tercihini yapsın' diyor, ama ne hikmetse şoförü sabahın 8'inden gecenin 2'sine kadar sendikamızdaki arkadaşlarımızla gruplar halinde görüşüp, onları tehditle DİSK'e bağlı Genel-İş'e geçmeye zorluyor. Sayın Başkana sesleniyorum, ya şoförünüz sizden habersiz iş çeviriyor ya da siz gerçeği söylemiyorsunuz. Sayın Başkan, lütfen sosyal demokrat bir partinin, emekten yana olduğunu söyleyen bir partinin temsilcisi olduğunuzu gösterin" dedi.

Doğan, daha sonra beraberindeki işçilerle polis merkezine gidip, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda hakkında şikayette bulundu.

Davut CAN / İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI