Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, () - ANTALYA'da Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) cam üretimi yapan şirketin işçileri, haksız işten çıkartıldıklarını ve tazminatlarının tam ödenmediğini iddia ederek basın açıklaması yaptı.
OSB'de 20 yıldan daha fazla üretim yapan İntercam Şirketi'nin 18 işçisi, fabrika önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler adına bildiriyi okuyan Mehmet Sacit Tayfun, 20'den fazla işçinin işten çıkarıldığını iddia etti. Şirketin yönetim kurulu başkanının işten çıkarmalara karşılık hak ettikleri ücretin yüzde 25'ini verme sözü verdiğini belirten Tayfun, “Emeklerimizle var ettiğimiz İntercam, başka bir firmaya devir aşamasında. Şirketi devralacak şirketin işçi alacaklarından sorumlu olmaması için hukukun açıklarından yararlanarak hak iddia etmemiz engellenmektedir. Şirkete ait malzemeler, iş makineleri ve hammaddelerin büyük bir kısmı fabrikadan çıkarılmıştır. Bu şartlar altında yasal olarak haklarımızı ispat etsek dahi ortada mal varlığı kalmayacağından, tazminatlarımızın tahsilatı imkansız hale gelmiştir. Haksız işten çıkarıldığımızı, haklarımızı alamadığımızı, yasal olarak da imkansızlaştırıldığını kamuoyunun bilmesini isteriz" dedi. Daha önce işten çıkartılanlardan bazıları ile işçilerin çocukları da basın açıklamasına destek verdi.
'PERSONEL ALACAKLARINA GÖZ DİKMEYİZ'
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Babataş ise ekonomik olarak şirketlerinin zor bir durumda kaldığını söyledi. Kredi, banka, vergi ödemeleri nedeniyle sıkıntı içinde olduklarını dile getiren Babataş, "20 yıllık şirketiz, işçi ödemeleri konusunda bir gün bile geç kalmadık. Böyle bir şirket personel alacaklarına göz dikmez. Ben öyle bir insan değilim. Personelin büyük kısmı yaşadıklarımızı görüyor ama kendini bilmez birkaç arkadaşımız olayı farklı boyuta getiriyor. Sanki biz zevk için şirketi devrediyoruz. Mecbur kaldığımız için bu duruma geldik. Koca fabrikada sanki 7-8 kişi mi mağdur oldu? Şartların ağırlığından dolayı şirketi veriyoruz ve ciddi bir borç üstümde kalıyor. Şirketi vermek benim için çözüm olmadı. Benden en çok para alanlar bu açıklamayı yapıyor. Koca bir fabrikayı birkaç personelin hakkı için mi devrediyoruz? Mecbur kaldığımız için devrettik" dedi.
Yıllarca beraber çalıştıkları insanların davranışlarının kendilerini üzdüğünü anlatan Babataş, "Seneler önce bizden ayrılan kişileri basın açıklaması yapmaya getirmişler. Çok başarılı bir şirkettik. Son 5 yıldır krizlere maruz kaldık. Bizi çevremizdeki oteller besliyordu. Ancak Suriye sınırında düşürülen uçak sonrası otellerin hiçbiri tadilat yapmadı. Yeni otel yapılmadı. İş yaptığımız büyük firmalar çöktü. Döviz kredisiyle ile aldığımız makineler vardı, döviz arttı" dedi.

FOTOĞRAFLI