Gülhan DEMİRCİ/MERSİN,() - MERSİN’de Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü’nde çalışan işçilere, uygulamalı yangın eğitimi verildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ve Karayolları Sivil Savunma Birimi iş birliğiyle merkez atölyede verilen eğitime çok sayıda personel katıldı. Eğitmen Ali Temiz tarafından verilen eğitimde iş yerlerinde yangın öncesi,  yangın anında ve yangın sonrasında alınması gerekli önlemler anlatıldı. Katılımcılara yangın nedenleri, yangının etkenleri, yangın söndürme usulleri, yangın söndürme tüplerinin kullanımı ile ilgili gerekli bilgiler verildi. Teknikler uygulamalı olarak gösterildi.
Kursiyerlerin büyük bir dikkatle izlediği eğitimin ardından tatbikat yapıldı. İşçiler sırayla yangın söndürme tüpü kullanarak uygulama yaptı.
Eğitmen Ali Temiz, yangına zaman geçirmeden ilk müdahalenin öneminin büyük olduğunu belirterek, "Yangın fark edilir edilmez öncelikle 110 numaralı yangın İhbar hattının aranarak kısa öz bilgilerle itfaiyenin yönlendirilmesi gerekir. Çalışanların herhangi bir yangın durumunda donanımlı bir şekilde olaya müdahale etmesi hayati önem taşıyor. Bu nedenle eğitim çalışmalarına önem ve öncelik veriyoruz. Her türlü tehlike anında itfaiye ekiplerimiz tam gün hazır" diye konuştu.

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ