GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde 'Ben Okuyorum, Gaziantep okuyor' projesi kapsamında düzenlenen okuma etkinliğine 19 bin 200 öğrenci ve 800 öğretmen katıldı.

İlçe genelinde Gaziantep valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor' projesi kapsamında 72 okulda 19 bin 200 öğrenci öğretmenleriyle birlikte sınıfta, okul bahçesinde, çok amaçlı salonlarda, öğrencilerin rahat bir ortamda okumaları sağlanan mekânlarda aynı anda 20 dakika kitap okudular. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, kitap okuyarak oluşturdukları 'OKU' grografisi oluşturmaları dikkat çekti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin,"Projedeki amaç tüm kesimlerde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Bu amaçla tüm okullarımızda öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimiz daha rahat ortamda kitap okumalarını sağlayarak projeye destek verilerek farkındalık oluşturuldu. Bundan böylede her okulumuz okuma saat uygulamasını hayata geçirerek kitap okuma alışkanlığı kazandırma yolunda ilerleyeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI