GAZİANTEP’in İslahiye ilçesinde,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte hain darbe girişmi bir kez daha kınanırken, şehitler anıldı.

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliğine İlçe Kaymakamı Muhammet Lütfi Kotan, Belediye Başkanı Kemal Vural, İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Tahta, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, daire amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan gecede İlçe Müftülüğü ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardında şehitler için dua okundu. Belediye çalışanları tarafından 251 Türk bayrağı dağıtılır, meydanı dolduranlara irmik tatlısı ile çorba ikram edildi.

Meydanındaki dev ekranda 15 Temmuz darbe girişimindeki görüntüler izlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dinlendi.

Kaymakam Kotan burada yaptığı konuşmada, "Ülkemizin maruz kaldığı büyük bir ihanet karşısında, aziz milletimizin yazdığı onurlu bir destanın yıl dönümünü anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. 15 Temmuz 2016 tarihinde kirli dünyasını, yüce dinimiz olan islamiyetin ardına gizleyen terör şebekesi vatanımıza, varlığımızla, birliğimize, kardeşliğimize, istiklal ve istikbalimize kast etmiştir. Tarihten beri nice zorlukların üstesinde gelen aziz milletimiz yine büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla dinine,  değerlerine, hürriyetine, bağımsızlığına ve hukuna sahip çıkmıştır. Hain darbe girişimi Allah’ın izniyle, idarecilerimizin dirayetiyle ve aziz milletimizin cesaretiyle bertaraf edilmitir" dedi. 

FOTOĞRAFLI