Murat SÖZERİ/MUT(Mersin), () - MERSİN'in Mut ilçesi nüfusuna kayıtlı bulunup İstanbul'da yaşayanlar, Mutlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen 'İstanbul'da Mutluyuz Gecesi'nde bir araya geldi.
Balmumcu Kışla Orduevi'ndeki geceye İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Ali Müfit Gürtuna, geçmiş dönemlerde Mut'ta görev yapan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Taşeli Platformu Başkanı Fatih Mehmet Kara, Silifke eski Belediye Başkanı ve İSTSİDER Başkanı Sadık Avcı, işadamı Mustafa Baysan, üniversite öğrencileri ile davetliler katıldı.
Bir selamlama konuşması yapan Mutlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Gezer, "İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin tanışıp kaynaşması, iş yapabilme olanaklarının artırılması, sıla hasretinin dindirilmesi ve İstanbulda eğitim gören üniversite öğrencilerinin burs ve barınma ihtiyaçları için daha fazla bir araya gelmeliyiz. Bundan sonra her yıl, Mut'tan İstanbul’a gelen gençlerimize vereceğimiz öğrenim bursları en önemli faaliyetimiz ve ödevimiz olacak. Çünkü İhtiyacı olana yardım etmek ruhu tatmin eder, huzur ve mutluluk kaynağıdır" dedi.
Konuşmanın ardından Ali Altay orkestrası ile sahne alan yöresel sanatçı Ali Rıza Yılmaz, birbirinden güzel türküleri Mutlular için seslendirdi.

FOTOĞRAFLI