TOBB Koordinatörlüğünde yürütülen 2019 İstihdam Seferberliğinin detayları, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ev sahipliğinde,  Gaziantep SGK İl Müdürlüğü, Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası, Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası işbirliğinde düzenlendi.

Bir işletmenin ticari faaliyetlerini yürütürken en büyük maliyet kalemlerinden birinin işgücü maliyeti olduğuna dikkat çeken GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, İstihdam Seferberliğinin bu maliyet yükünü hafifletecek teşvikleri içerdiğini söyledi.

“Bir yatırımcı, devlet tarafından desteklendiğini bilirse kendini güvende hisseder” diyen GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım bilgilendirme toplantısının açılışında yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Biliyoruz ki ekonominin en büyük düşmanı belirsizliktir, istikrarsızlıktır. O nedenle, eğer yatırımcı finansman ve istihdam yönünden desteklenirse geleceğe dair belirsizlik kaygısından kurtulacak ve daha emin adımlarla yatırıma yönelecektir. Bir işletmenin ticari faaliyetlerini yürütürken en büyük maliyet kalemlerinden biri de işgücü maliyetidir. İstihdam Seferberliği 2019 programı bu maliyet yükünü hafifletecek teşvikleri içeriyor. TOBB koordinasyonunda devam eden bu programına iş dünyası olarak var gücümüzle destek veriyoruz.”

İlgi gösterilen toplantıya, GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymur, GTO Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Tatar, Yılmaz Duman, Ahmet Özgözükara ve Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İbrahim Sarıca da katıldı.

FOTOĞRAFLI