MANİSA'nın Selendi ilçesindeki öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy şiirlerini ve İstiklal Marşını en güzel okumak için yarıştı.

Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı kapsamında öğrenciler arasında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy şiirlerini güzel okuma yarışması düzenlendi. Selendi Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmayı, Selendi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Kanyılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

İstiklal Marşı'nı ilkokullar arasından en iyi okuyan Atatürk İlkokulu'ndan Naciye Büşra Sönmez 370 puanla birinci, Pınarlar Şehit Savcı Etem Ekim İlkokulu'ndan Naciye Sağlam 325 puanla ikinci, Cumhuriyet İlkokulu'ndan Sevda Kalkan 297 puanla üçüncü oldu.

Ortaokullar arasında ise Şehirlioğlu Ortaokulu'ndan Esma Kaşar 360 puanla birinci, Pınarlar Şehit Savcı Etem Ekim Ortaokulu'ndan Hava Sağlam 349 puanla ikinci, Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan Şehrinaz Atalay 325 puanla üçüncü oldu.

Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini en iyi okuyanların yarıştığı ikinci bölümde ise lise öğrencileri yarıştı. Yarışmada, Selendi Anadolu Lisesi öğrencisi Eda Nur Tokkaş 387 puanla birinci, İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Demir 385 puanla ikinci ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nden Fatmanur Çetinkaya 377 puanla üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüleri, 12 Mart'ta düzenlenecek törenle verilecek.

Yarışmalara Selendi'de bulunan 6 ilkokul, 8 ortaokul ve 5 liseden öğrenciler katıldı.

Uğur ÇAKMAK / SELENDİ (Muğla), ()

FOTOĞRAFLI