ADANA Sanayi Odası’nda (ADASO) sanayicilere ‘İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi Desteği’ anlatıldı. Daha çok yeni yatırımlarda makine teçhizat ihtiyacı için kullanılacak paket yüksek teknolojiyi destekliyor.
Türkiye’de ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı ve ihracat/döviz geliri potansiyeli yüksek sektörlerin desteklenmesi hedefiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ADASO’da “İVME Finansman Paketi Desteği Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Ziraat Bankası Bölge Yöneticileri Ertuğrul İspaha ile Murat Kara, Halk Bankası Bölge Müdürü Vahdet Büyüker, Vakıfbank Bölge Müdürü Akgün Koç, ADASO Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda sanayici katıldı. Toplantının açılışında konuşan Zeki Kıvanç, ADASO olarak, sanayicinin gelişmesine katkı sağlamak, rekabet gücünü artırmak destek vermek için çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi. Üretmek ve ihracat için herkesin finansmana ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Kıvanç, “Devletimiz de biz sanayicilerin kullanımına sunulmak üzere yeni bir finansman destek paketi hazırladı. İş dünyası olarak sürekli olarak ihracatımızı ithalata bağlı olarak gerçekleştirdiğimizi belirtiyoruz. Birçok sektörde yerli üretim yapabilmek için finansmana ihtiyacımız olduğumuzu hep belirtiyorduk. İVME Finansman Paketi'nde yer alan sektörler ve alt sektörler, cari açığımızı en çok tetikleyen sektörler. Bu sektörler, yerli üretimi destekleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleri ile de örtüşüyor. İnanıyorum ki bu paket, yüksek büyüme ve yüksek cari açık olgusunu da bundan böyle yıkacaktır” dedi.
Daha sonra “İVME Finansman Paketi Desteği” hakkında Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Murat Kara ile Halk Bankası Bölge Müdürü Vahdet Büyüker tarafından sunum gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI