MERSİN'de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Şevket Pozcu Anadolu Lisesi İzcilik Kulübü öğrencilerini kabul etti.
Şevket Pozcu Anadolu Lisesi İzcilik Kulübü öğrencileri, İzci Mersin İl Temsilcisi Beşir Yavuz, Şevket Pozcu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Kerime Başoğlu, izci lideri öğretmenleri Ayhan Sertoğlu ve Melike Sezer ile birlikte Başkan Vahap Seçer’i ziyaret etti. İzci Mersin Temsilcisi Beşir Yavuz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Gençlik Kampı’nda kamp yapan öğrencilerin teşekkürlerini iletmek amacıyla Başkan Seçer’i ziyaret ettiklerini söyledi.
Tarsus Gençlik Kampı’nın geçtiğimiz yıllara göre daha düzenli, temiz ve güvenli olduğunu, hem izcilerden, hem vatandaşlardan olumlu görüşler aldıklarını ifade eden Yavuz, birçok okuldaki izci kulüplerinin Tarsus Gençlik Kampı’ndan faydalanmak için kendilerine başvurduğunu söyledi.
Başkan Seçer ise, Tarsus Gençlik Kampı’nın bu yıl içinde 28 bin civarında çocuk ve genci ağırladığını, çevre illerden de talep olduğunu, ancak önceliği Mersinlilere verdiklerini kaydetti. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın çok farklı, faydalı çalışmalara imza attığını belirten Başkan Seçer, izci liderlerine ve öğrencilere bu çalışmalardan faydalanmaları çağrısında bulundu. İzcilerin, sosyal faaliyetlere sürekli katılmak istediklerini söylemeleri üzerine Başkan Seçer, “Bu tür etkinliklerimiz sürecek. Konserler oluyor. Bunlara da çocukları dahil ediyoruz. Belediye sizin. Kültürle, sanatla, sporla ilgili dairelerle irtibatlı olun” diye konuştu. İzcilik İl Temsilcisi Beşir Yavuz’un ve izci liderlerinin, Belediye bünyesinde izcilik kulübü kurulması yönündeki önerisini de olumlu değerlendiren Başkan Vahap Seçer, “19 spor branşında faaliyetlerimiz var. 60 yataklı kız öğrenci yurdu açıyoruz. Kırsal mahallelerde başarılı sporcularımız var. Bu çocuklar hem Mersin merkezde eğitimlerini alacak hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kayıtlı sporcusu olacak” dedi. Sosyal çalışmalardaki temel amacın az geliri olan ailelerle çok geliri olan ailelerin çocukları arasındaki eşitsizliği gidermek olduğunu ifade eden Seçer, “Bu bir lütuf değil. Bu bizim anayasal görevimiz. Biz bu makamları işgal ederken kendi değer yargılarımıza göre yönetmiyoruz. Kurallar silsilesi var. Ne olması gerektiği orada belirlenmiş. Sizleri temiz bir çevrede yaşatmak anayasal yükümlülüktür. Dolayısıyla bu sosyal faaliyetleri de böyle görün. Sosyal faaliyetlere katılın. Yaşamın içinde olun. Projelere katılın. Bunlar size farklı bir kimlik kazandırır. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığımız yaz boyunca kırsal mahallelerde ve dezavantajlı mahallelerde yaşayan, denizi görmeyen kadınları denizle buluşturdu. Gelin Gençlik Kampı’nda gönüllü olarak çalışın” diye konuştu.