İZMİR boyozu ve kumrusu, Türkiye, Bulgaristan ve Azerbaycan ortaklı uluslararası 'Tarihim Kültürüm Mirasım' eTwinning projesi kapsamında Kırşehir'de sergilendi.

Tarihi ve kültürel değerlere sahip, ülke mirasına bağlı ve saygı hisseden nesillerin yetiştirilebilmesi için Kırşehir Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulu ve İzmir Haykıran Adem Saatçi İlkokulu kuruculuğunda başlatılan, Türkiye genelinde 30 il ile Bulgaristan ve Azerbaycan'ın da ortak olduğu 'Tarihim Kültürüm Mirasım' eTwinning projesinin tanıtım ve yaygınlaştırma sergisi, Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Öğrencilere anaokulu düzeyinden itibaren tarihi ve kültürel değerler ile şehirleri, oyun, masal, müzik, halk oyunları, yemek, giyim gibi kültürleri tanıtmayı amaçladıklarını anlatan Haykıran Adem Saatçi İlkokulu Öğretmeni Zeliş Kurt, öğretmenlerin kendi yörelerine uygun kıyafetleri giydiği sergi kapsamında İzmir olarak kumru ve boyoz sergilediklerini söyledi. Proje ile ortak bir hikaye kitabı oluşturduklarını belirten Kurt, şöyle dedi:

"Bir yıl boyunca öğrencilerimizle yaptığımız etkinlikleri, tarihi- kültürel değerleri tanıtmak istedik. Kitap, Türkiye, Azerbaycan ve Bulgaristan'da proje ortakları öğretmenlerin okuluna giderek öğrencilerin yazdıkları hikayelerle en son Kırşehir'de buluştu. Kırşehir'de gerçekleştirilen sergi açılışına İzmir, Konya, Bursa, Kocaeli, Ankara, Samsun, Kırklareli, Antalya illeri ve kardeş ülke Azerbaycan katıldı. Proje ortakları stantlarında sergiledikleri etkinlikleri katılımcılara anlattı. Sergiye şehir halkının ilgisi oldukça büyüktü" dedi.

Çocuklara yaşadıkları şehirlerin tarihi yerlerini ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçladıklarını belirten Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulu Öğretmeni Aynur Beyazıt da Kırşehir geleneğini tanıtmak için sergiye abdalları davet ettiklerini belirterek, "Sergi açılışında bir müzik dinletisi yaptık. 10 ilden katılım oldu. Azerbaycan ve Bulgaristan ürünlerini gönderdi. 1 yıl boyunca çocuklara tarihi yerleri, geleneksel yemekleri anlatan etkinlikler yapmıştık. Amacımız tarihine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek" dedi.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI