İZMİR 17-19 Aralık 2019 tarihlerinde birbirinden ünlü manken ve tasarımcıların katılımıyla 7'nci İzmir Fashion Week'e ev sahipliği yapacak. Etkinlik kapsamında bu yıl ilk kez Kızılay iş birliği ile ziyaretçilerin kan ve kök hücre bağışı yapması sağlanacak.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nde (EGSD) 17-19 Aralık 2019 tarihlerinde düzenlenecek İzmir Fashion Week etkinliğinin tanıtımı yapıldı. Toplantıya EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, EGSD'nin eski başkanı Mukadder Özden, Türk Kızılayı Ege Bölgesi Genel Müdürü Gökay Gök, İzmir Moda Tasarımcıları Derneği Sekreteri Yiğit Eryendi ve etkinlikte tasarımlarını sergileyecek tasarımcılar katıldı. Alsancak'taki tarihi tren garında gerçekleştirilecek etkinliğin bu yıl 7'nci kez yapılacağını belirten EGSD Başkanı Hayati Ertuğrul, etkinlik  kapsamında 3 gün boyunca tasarımcılar ve firmaların hazırladıkları kreasyonları sergileyeceğini söyledi. Ünlü mankenlerin defileye eşlik edeceğini anlatan Ertuğrul, etkinliğe Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı gibi kurumların sponsor olduğunu kaydetti. İzmir'in hazır giyimdeki potansiyeline dikkat çeken Ertuğrul, "Dernek olarak tasarımla ilgili yılda birkaç kez yarışma yapıyoruz. Son olarak bez çanta tasarım yarışmasına 60'a yakın başvuru oldu. Kentimizin hazır giyimdeki potansiyeli çok yüksek.  İzmir'de kasım ayında  1 milyar 200 milyon dolar düzeyinde hazır giyim ihracatı yapıldı. İzmir'in ihracatında hazır giyim ilk sırada geliyor arkasından demir çelik geliyor" dedi.

Organizasyonun kurucusu koreograf Akif Örük ise İzmir Fashion Week'i yılda iki kez sezon başında gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getirdi. Bu yıl Türkiye'de bir ilk olarak, tasarımcılar ve modellerle birlikte Kızılay'ın bir iş birliği yaptığını anlatan Örük, "Sosyal sorumluluk projesi olarak kök hücrede iş birliği yapıyoruz. Mankenler ve tasarımcılar da bu projeye katılıyor. Kitlelere ulaşmak ve can kurtarmak istiyoruz" diye konuştu. İzmir Fashion Week'in İzmir için önemli olduğunu hatırlatan Örük, mankenlerin değil tasarımcı ve koleksiyonların ön plana çıkmasını istediklerini vurguladı. Kızılay Ege Bölge Müdürü Gökay Gök de kan bağışı konusunda toplumda bir farkındalık oluştuğunu belirterek bir tüp kan vererek lösemili bir çocuğun hayatını kurtarmanın mümkün olduğuna dikkat çekti. Kan bağışı ve son derece basit olan kök hücreyi toplama işlemi ile çocukların sağlığına kavuşturulabileceğini ifade eden Gök, "Kan bağışının önemini topluma daha fazla anlatalım istiyoruz. Kök hücre bağışının da son derece basit ve sağlıklı olduğunu anlatmak için toplumun her kesimine ulaşmalıyız. İzmir Fashion Week etkinliğinde de araçlarımız ve tanıtım elemanlarımızla duyuru yapacağız" dedi. 18 - 65 yaş aralığındaki sağlıklı herkesin kan bağışı, 18 - 50 yaş aralığındaki vatandaşların ise   kök hücre  bağışı yapabileceğini kaydeden Gök şöyle konuştu:

"Etkinliğin yapılacağı tarihi mekanda bize ait iki nokta olacak. Mankenler de ziyaretçiler de kök hücre standını ve kan bağış noktasını  ziyaret edebilecek. Ayrıca Devlet Demir Yolları'na ait alana kan bağış tırımız gelecek. Modacılarla beraber toplumun büyük kesimine ulaşacağız. Tamamen gönüllük esasına göre isteyen herkes bağış yapabilecek. "

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, ()