İZMİR'de YSK'nin İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi yönündeki kararının ardından başlatılan 'Adalet nöbeti' sürüyor. Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi yaklaşık 150 kişi, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi.
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi yaklaşık 150 kişi, YSK’nın İstanbul seçiminin iptal edilmesine dair aldığı kararın ardından başlatılan 'Adalet nöbeti'ni sürdürüyor. Konak'taki Büyükşehir Belediye binası önünde yapılan eyleme, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de katıldı. 'Diren İstanbul, İzmir seninle', 'Direne direne kazanacağız' sloganları atan grup adına, basın açıklamasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. Sarı, YSK'nın aldığı kararla evrensel hukuku ve halkın iradesini ayaklar altına alındığını belirterek, "Bu karar, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. YSK, kendi belirlediği sandık kurullarının kanunsuz olduğunu ileri sürerek halkın iradesine karşı darbe yapmıştır. Seçim kurullarının oluşumunda bir hata varsa sorumlusu YSK'dır. YSK üyeleri seçimlerle ilgili sorumluluklarını yerine getirmeyerek suç işlemişlerdir" dedi. 
Söz konusu kararla birlikte yargı bağımsızlığının ortadan kalktığını ve yargının siyasi iktidar tarafından araç olarak kullanıldığını belirten Memiş Sarı, "Yargı, talimatla çalışan bir yapı haline geldiğini bir kez daha göstermiştir. Bu açıdan mevcut YSK kendi meşruiyetini ortadan kaldırmıştır" diye konuştu.
Açıklamanın ardından, müzik eşliğinde eğlenen ve bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI