MERSİN, () – MERSİN’de jandarma sorumluluk alanında sürdürdüğü adli ve önleyici çalışmalara kapsamında suça ve suçluya geçit vermiyor.
İl Jandarma Komutanlığınca alanında, araç ve motosikletlere yönelik çalışmaları sürdürüyor. Uygulama sonucunda 1144 araç ile 235 motosiklet kontrol edilerek, 5 araç sürücüsü ile 11 motosiklet sürücüsüne çeşitli trafik suçlarından yasal işlem yapıldı.  Yol kontrolleri ve devriye faaliyetleri esnasında toplam 3 bin 580 kişinin sorgusu yapılarak adli suçlardan aranan 30 şüpheli ile 132 yoklama kaçağı yakalandı. Zanlılardan 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gülnar ilçesinde Türk Telekom’a ait 4 bin 500 metre telefon ve internet kablosunun çalınması olayı ile ilgili soruşturma yürüten ekipler, 3 şüpheli yakalayarak gözaltına aldı. Sorgulanan zanlılar suçlarını itiraf ederken haklarında yasal işlem başlatıldı.
Silahlı terör örgütlerinin faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla yapılan operasyonlar sonucunda ise 1 şüpheli PKK/KCK terör örgütüne üye olmak suçundan yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldı.

FOTOĞRAFLI