BURDUR'da uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve hırsızlık olaylarına karıştığı belirlenen 8 şüpheli jandarmanın operasyonuyla yakalandı.
Burdur İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından merkez ilçe, Askeriye, Hacılar ve Gökçebağ köylerinde 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti', 'göçmen kaçakçılığı' ve 'haberleşme nakil hattından hırsızlık' olaylarının gerçekleştirildiği yönündeki ihbar üzerine operasyon yapıldı. Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada şüphelilerin 4 ay süreyle teknik ve fiziki takiplerinin yapıldığı bildirildi.
14 Mayıs'ta 15 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 21.36 gram skunk, 1.47 gram eroin, 0.22 gram metamfetamin, 9 uyuşturucu kullanma aparatı, 3 kurusıkı tabanca, 110 kurusıkı tabanca fişeği, 4 av tüfeği fişeği, 5.56 milimetre çapında fişek, 19 adet 6136 sayılı Kanun kapsamında olan kılıç, muşta ve bıçak, 127 kilo yakılmış kablo, 122 metre bakır kablo ele geçirildi.
Burdur cumhuriyet savcısının talimatıyla malzemelere el konuldu. Gözaltına alınan 8 kişiden 2'si savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 6 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Operasyonda yakalanan 8 Afgan göçmen ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

FOTOĞRAFLI