Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı 12. Bölge Müdürlüğü, sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmalarını, geliştirilmelerini, avlanmalarının kontrol altına alınmasını, avcılığın düzenlenmesini, av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı olacak şekilde değerlendirilmesi amacıyla koruma/kontrol ve denetimlerini sürdürüyor.

4915 sayılı Kara Avcılığı kapsamında yürüttülen çalışmalarda, yasa dışı ve usulsüz avlananlara karşı 12. Bölge Müdürlüğü (Rize, Artvin, Gümüşhane, Trabzon, Giresun)  mücadele sürüyor. Bu kapsamda 2019 yılında 3942 avcı kontrol edilerek, kaçak ve usulsüz avlanan şahıslara toplam 359.111.75 TL.İdari Para Cezası ile tabiatta meydana getirdikleri zarar ve eksilmeden dolayı da Tazminat Cezaları uygulandı. Ayrıca bu dönemde kabahatlilerin avda kullanmış oldukları araç ve gereçlerle, tabiattan yasa dışı olarak almış oldukları ölü,yaralı veya canlı av ve yaban hayvanlarına da el konuldu.

 2020yılında ise şimdiye kadar kontrol edilen 524 avcıdan yasa dışı avcılık yapan şahıslara 88.997.74 TL İdari Para ve Tazminat Cezası uygulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Korumave Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı 12. Bölge Müdürlüğü, av koruma kontrollerinin yanı sıra jandarma ve emniyet birimlerine, avcı kuruluş ve derneklerine, köy muhtarlıklarına, vatandaşlara av ve yaban hayatı kaynaklarının korunmasının önemine yönelik bilgilendirme çalışmalarını yazılı ve görsel medya aracılığıyla sürdürüyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü ; yaban hayatı, av hayvanları ve biyoçeşitliliğin korunması için hem sahada hem de sanal dünyada kaçak avcıların izini sürmeye devam ediyor.