SEYHAN Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, kadının emeğinin değer kazanması amacıyla oluşturulan Havuzlubahçe Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı’nın açılışını gerçekleştirdi.
Mahallede yaşayan kadınlarının kurduğu Havuzlubahçe Kadın Meclisi ile Seyhan Belediyesi'nin işbirliğinde kurulan 'Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı' için açılış töreni düzenlendi. Başkan Akif Kemal Akay, kadınların açtığı stantları tek tek dolaşarak emekleri nedeniyle teşekkür etti. Başkan Akay, salçadan, nar ekşisine, el işi örgülerden, pasta ve böreğe kadar çok sayıda ürünün bulunduğu pazarda, üreten kadınlarla sohbet edip ürünler hakkında bilgi aldı.
Başkan Akay, şunları söyledi: "Türk ekonomisi olarak üretim eksikliği nedeniyle olumsuz verilerle karşı karşıya kaldık. Artık üretmenin ötesinde, bu üretimde kadının önemli bir faktör olduğunu da biliyoruz. Geldiğimiz noktada üretimde herkes kadını da keşfetti, kadın emeğini de keşfetti. Aslında üretmeyen kadın yoktur. Her kadın zaten üretiyor. Kadın evinde, doktor, öğretmen, iktisatçı, tamirci veya hasta bakıcı. Biz zaten kadında var olan bu üretkenliği topluma daha fazla yaymak için  'Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı'nda emekçi kadınlarla işbirliği yaptık."
Konuşmaların ardından 'Havuzlubahçe Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı'nın açılışı, Başkan Akay ile kadınlar tarafından yapıldı. Akkapı Semt Pazarı'ndaki pazar, her pazartesi ve salı günleri açık olacak.