TÜRKİYE Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan, kadına şiddetin önlenmesi için 'Acil Yardım İş Birliği' protokolünün kurulması için destek istedi.
TKDF Başkanı Canan Güllü ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Türkiye genelinde kadına yönelik şiddetin önlenmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını belirten TKDF Başkanı Güllü, Büyükşehir Belediyesi ile 'Acil Yardım İş Birliği' protokolü imzalamak istediklerini söyledi. Örnek protokolü inceleyen Başkan Mansur Yavaş, özellikle son zamanlarda şiddet mağduru kadınların arttığına dikkat çekerek, şiddetin önlenmesi, toplumun bilinçlendirilmesi için belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Kadınların toplumda hak ettikleri değer ve konuma gelmesi için çaba harcadıklarına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Elimizden gelen her türlü yardımı yaparız. Her gün televizyonu açtığımız zaman gördüğümüz cinayet haberleri bizi derinden üzüyor. Şiddetin karşısındayız, her zaman kadınlarımızın yanındayız" dedi.
Ankara’da kadın dostu şehir olma yönünde yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Mansur Yavaş'a teşekkür eden TKDF Başkanı Canan Güllü, aynı zamanda şiddet hattının Başkent genelinde tanıtılması ve farkındalık yaratılması amacıyla Metro, EGO otobüsleri ve kent genelinde bulunan led ekranlarda yayınlaması yönünde de destek istedi.