Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),() - OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde 10. Aşık Feymani Şenlikleri düzenlendi.
Kadirli Belediyesi ve Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) şubesi tarafından Hüseyin Kabasakal Parkı'nda gerçekleştirilen şenlikte çevre il ve ilçelerden gelen halk ozanları atışarak Feymani şiirlerini okudular. Etkinlikte sahneye çıkan halk ozanlarının seslendirdiği şiir, ağıt ve türküler şenliğe katılanlar tarafından ilgiliyle izlendi.
Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Aşık Feymani'nin (Osman Taşkaya) Kadirli'ye değil Türkiye'ye malolmuş bir Aşık olduğunu ifade etti.
Yaşarken adına şenlikler düzenlenen Feymani'nin değerinin bilinmesi gerektiğini belirten Tarhan, "Aşıklık geleneğinin genç kuşaklara aktarılması anlamında bu tür etkinliklere destek veriyoruz. Sosyal ve kültürel çalışmalara her zaman destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
Çırakları Ustaları ile buluşturan şenliğe katılanlara teşekkür eden Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık ise, "Halk edebiyatına başarılı eserler kazandırmış Çukurova’da yazdığı şiirler ile adından sıkça söz ettiren Aşık Feymani'yi dinlemekten adına düzenlenen şenlikte onu dinlemekten mutlu oldum. Kadirli için önemli bir değer olan Feymani'ye Allah’ım sağlıklı uzun ömürler versin" diye konuştu.
Aşık Feymani de 10 yıldan bu yana adına düzenlenen şenliklere destek verenlere ve katılanlara teşekkür etti.