KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Çin'in Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Duo Jia arasında kardeş şehir çalışması başlatılması için ön protokol imzalandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Çin'den gelen heyeti ağırladı. Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Duo Jia ve beraberindekileri Kahramanmaraş'ta görmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Güngör, Türkiye ile Çin arasındaki ilişkinin kardeşlik protokolü ile daha da güçleneceğine inandığını söyledi. Güngör, "Biz dinamik bir kardeş şehir sürecinden yanayız. Daha geniş kapsamlı ve sürdürülebilir bir işbirliği gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmamızla Kahramanmaraş’ımızın uluslararası alanda daha da tanınır hale gelmesi için bir kapı daha açılmış olacak.  Maraş dondurmamızın, biberimizin, el sanatlarımızın, tarihimizin ününe ün katacağız.  Bu vesileyle Kardeş şehir protokolümüzün iki şehrimize de hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"ÇİN'DEN BİRÇOK MİSAFİR GELECEK"

Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Duo Jia ise iki ülke arasındaki ticaret hacminin .ok yüksek olduğunu belirtirken, Yiwu'nun Çin’in dışarıya açılan kapısı olduğuna dikkat çekti. Jia, şöyle devam etti:

"Çalışmalarımız ve yapacağımız tanıtımlar kapsamında şehrinize Çin’den bir çok misafir geleceğini düşünüyoruz. Güzel ev sahipliğiniz için teşekkür ederim. Bu protokolün iki şehre de katkı sağlamasını umut ediyorum."

Konuşmaların ardından Hayrettin Güngör ile Duo Jia arasında protokol imzalandı.

DONDURMA KESİP HALAY ÇEKTİLER

Çin heyeti, imza töreninin ardından öğle yemeğine geçti. Bir tesiste düzenlenen törende dondurma ustaları Mehmet Kanbur ile Atilla Kanbur dondurma şov yapıp satırla dondurma kesti. Mehmet Kanbur bir süre sonra satırı Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Duo Jia'ya verdi. Jia, satırla bir süre dondurma kestikten sonra Kanbur'un ikram ettiği dondurmayı yedi.

Dondurma şovun ardından halk oyunları gösterisi düzenlendi. Bu sırada Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Duo Jia ve beraberindeki heyet folklor ekibine bakıp ritme ayak uydurarak halay çekti.

FOTOĞRAFLI