KAHRAMANMARAŞ'taki muhtarlar, Suriye'de Fırat'ın Doğusu'nda terör örgülerine yönelik TSK tarafından yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na destek açıklaması yaptı. 

İl Özel İdaresi binası önünde toplanan muhtarlar adına açıklamayı Onikişubat Muhtarları Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Serintepe Mahalle Muhtarı Ramazan Gürbak yaptı. Gürbak, şöyle konuştu:

"Bu harekat, öncelikle sınır güvenliğimizi sağlayarak  ülkemizin Güneydoğusu başta olmak üzere terör örgütlerinden bölge halkını korumak, Suriyeli kardeşlerimizin vatanlarına tekrar dönme imkanı sağlamak, aynı zamanda Suriye'nin Doğusunda yaşayan Süryani, Kürt ve diğer tüm kardeşlerimizi YPG ve DEAŞ zulmünden kurtarmak için yapılmaktadır. 15 Temmuz ruhu, inancı ve birlikteliğiyle, Afrin, Elbab ve Cerablus’da nasıl huzuru temin ettiysek, Fırat'ın Doğusunda da temin edeceğiz.  Buradan, başta Siyonistler ve yandaşlarına sesleniyoruz. Biz de vazgeçmedik. Fransız'a sesleniyoruz, Sütçü İmamın torunları vazgeçmedi. İngiliz'e sesleniyoruz, yankılanıyor Rıdvan Hoca'nın sesi hala Ulu Cami'de. Ermeni'ye sesleniyoruz, ölmedi daha Abdal Halil Ağa. Dün Lawrence'ın uşakları bugün Trump'ın,  Netanyahu'nun uşaklığını yapıyor.

Ama şunu unutuyorlar. Dün Abdülhamit'in zekası bu gün sayın Cumhurbaşkanımızda vücut bulmuş durumda. Bu duygu ve düşüncelerle Kahramanlık madalyasının bir kişiye değil,  bir şehre verildiği, her bir ferdinin  birer Sütçü İmam olduğu, ölümün öldüğü diyar olan Kahraman şehir Maraş'tan dün bunları nasıl def ettikteysek, bu günde aynı ruhla sayın başkomutanımızın ve şanlı ordumuzun tam destek arkasında olduğumuzu Kahramanmaraş muhtarları olarak ilan ediyoruz. Ve son olarak diyoruz ki; Onlarda oyun bitmezse, bizde de er bitmez."

Ramazan Gürbak'ın konuşmasın ardından muhtarlar asker selamı verdi.