RESSAM Sebahat Özkan, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü bitirme projesi olan 'Kahve Bahane' adlı resim çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sundu.
Konyaaltı Belediyesi Fuayesindeki serginin açılışını belediye başkan yardımcısı Tuğba Erke Bostan ile AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Sağ birlikte yaptı. Davetlilere serginin adına uygun olarak Türk kahvesi ikram edildi.  Ressam Sebahat Özkan "Misafirperverliğin ve sohbetlerimizin en kıymetli eşlikçisi Türk kahvesinden aldığım ilhamla zihinlerde yer eden  'bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var' sözünün anlamını fırça ve boyalarımla tuvallerime yansıttım" dedi.
Türk kahvesinin tarihçesi hakkında da bilgi veren Özkan, "Kahvenin güzel kokusunu, damakta bıraktığı tadı ve muhabbete kattığı anlamı renklerin büyülü dünyasında sanatseverlerle paylaşmak istedim. Habeşistan da keşfedilen, bugün dünyanın birçok ülkesinde değişik ad ve markalarla tüketilen kahve, Türk kültüründe pişirilme yöntemiyle dikkat çekmiş, 'Türk kahvesi' adıyla da tüm dünyada tanınmış. Türk kahve kültürü, kültür tarihçileri tarafından da 'sohbet ile bezenmiş bir sosyalleşme pratiği' olarak nitelendirilmiş" dedi.
Ressam Sebahat Özkan, 1987 yılında Çukurova Üniversitesi Mersin Meslek Yüksekokulu Turizm Bölümü'nden, 1997'de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde ve 2008 yılında ise Ahmet Yesevi Uluslararası Kazak Üniversitesi Ekonomi Fakültesi İşletme Yüksek Programı'ndan mezun oldu. Halen İstanbul Aydın Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı'nda doktora yapan Sebahat Özkan aynı zamanda AÜ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencisi. 
Bugüne kadar farlı şehirlerde birçok karma resim sergilerine, resim yarışmalarına, sanat çalıştaylarına da katılan Sebahat Özkan'ın Türk kültürünü yansıtan 'kahve ve kahve fincanı' temalı yağlıboya çalışmalarının yer aldığı sergi 17 Aralık Salı gününe kadar açık kalacak.