Ahmet ÖZTEKİN/KANGAL(Sivas),() - SİVAS'ın Kangal ilçesinde Alperen Ocakları İlçe Teşkilatı, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğrayarak hayatını kaybettiği olaya basın açıklamasıyla tepki gösterdi. 
Kangal ilçe meydanında toplanan yaklaşık 50 kişilik grup 'Tecavüzcü ve sapığa idam istiyoruz' diye slogan attı. Grup ayrıca idam taleplerini maket asarak gösterdi.
Kangal Alperen Ocakları Başkanı Sami Ecevit "Yine vicdanlarımıza bir el uzandı, içimiz yandı. 5 yaşındaki bir kız çocuğumuz kendisine layık bir sıfat bulamadığımız bir mahluk tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırı aslında o kızımıza değil, insanlığa, ahlaka, temizliğe inanan tüm yurttaşlarımıza yapıldı. Rahmetli liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, tüm siyasi hayatı boyunca teröristler ve tecavüzcülerin idam edilmesini istemiş, gerçek adaletin ancak bu şekilde sağlanabileceğini savunmuştur. Bugün bizler de bu ve bunlar gibi karanlık ruhlarla aynı Dünyayı paylaşmak istemiyoruz. Yaşanan bu olaylardan sonra insanlar artık birbirine şüphe ile bakmakta, en büyük insani değer olan sevgiyi paylaşamamaktadır. Bizler, kuşu öldüğü için yas tutan bir çocuğa taziyeye giden bir peygamberin ümmetiyiz. Çocuklarımız bizlere peygamberimizin emanetleridir. Onları korumak her Müslümanın başlıca görevidir. Bizler Alperen Ocakları olarak çocuklara yönelik istismara karşı her zaman en sert tepkiyi koyanlardan olacağız. Zulmün ve haksızlığın her zaman karşısında duracağız. Buradan tüm devlet büyüklerimizi gereken en sert önlemleri almaya çağırıyoruz. Cezaların çok daha caydırıcı olması gerektiği bu son olayla bir kez daha görülmüştür. En kesin ve net şekilde idam cezasının getirilmesini istiyoruz" dedi. 

FOTOĞRAFLI