SİVAS'ın Kangal Belediyesi, TOKİ ile yaptığı anlaşma kapsamında ilçede inşa edilen 96 konutu sahiplerine teslim etti.  Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, 2019-2023 yılları arasında ilçede hem istihdam sağlayacakları hem de konut edindirecekleri projeyi açıkladı.
Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, konut edindirme kapsamında TOKİ’nin yanı sıra belediye olarak da 385 kişiyi ev sahibi yaptıklarını söyledi. Öztürk, "Toplu konut alanında yapmış olduğumuz çalışmalar TOKİ belediye işbirliği ile birlikte 96 tane 2+1 konut ticarethane ibadethane ve çocuk oyun park alanları olarak bunları yapıp halkımızın hizmetine verdik. Orada insanlarımız huzurlu bir şekilde hayatlarını idame ettiriyorlar. Diğer taraftan 500 Evler diye ilçemizde tabir edilen ve 3+1 Enerji Bakanlığından belediyemize kazandırdığımız bölgede yaklaşık 385 konut vardı. Bunları yaklaşık 408 bin metrekarelik bir alanda arsa paylarıyla birlikte halkımıza satışını gerçekleştirdik. Satışlar 25 bin liradan 45 bin liraya kadar gerçekleşti. İnsanlara konut edindirme çalışmalarımız oldu. Bir diğer konut edindirme projemizde başladı. Bu biraz lüks olacak. Belediye lojmanlarımızın olduğu alanda 1200 metre kare bir yapımız vardı. Orada ki o berbat binaları kaldırarak altları iş yeri üstü konut olmak üzere 28 daire 9 tane de iş yeri yapımına başladık ve inşaat çalışmaları tamamlandı. Hem halkımızı konut edindiriyoruz hem de ilçemizi yeniden inşa ediyoruz" dedi.
2019-2023 yılları arasında belediye olarak önemli bir projeye imza atacaklarını ifade eden Başkan Mehmet Öztürk, hem istihdam sağlayacaklarını hem de konut edindirecekleri projeyi açıkladı. Başkan Öztürk, "Yeni dönemde de şöyle bir çalışma içerisindeyiz; mesela ilçede yaşayan insanlarımıza hem 50 ay iş garantisi, yani 2020 lira bugünkü asgari ücrette maaş vereceğiz, 50 ay 1000 lirasını biz keseceğiz konutuna. Bu tutar 50 bin lira olacak.  2+1 evin maliyeti yaklaşık 80-85 bin lira tutuyor. Arsaya para vermiyoruz. Vergiden muafız. Bir takım avantajlarımız var. Maliyetini olabildiğine aşağı düşüreceğiz. İnsanlarımızdan talebe göre bu 100 olur, 200 olur, 300 olur 50 ay iş garantisi, kendileri de peşinat verecekler 25-35 bin lira arasında. Tahmini 30 olur. 36 ayda evini tamamlayıp vereceğiz. 50 ay da iş garantisi vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

FOTOĞRAFLI