İZMİR'de Karabağlar Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) 2 No'lu Şube arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle (TİS), 433 memur ve sözleşmeli memura ödenen sosyal denge tazminatı 1450 liradan, 1927 TL'ye yükseltildi. Böylece memurların sosyal denge tazminatınd yüzde 33 artış yapılmış oldu.

Karabağlar Belediyesi, Tüm Bel-Sen ile oturduğu TİS masasında uzlaştı. Taraflar arasında imzalanan TİS'in ardından, memur ve sözleşmeli memurlara ödenen sosyal denge tazminatı yüzde 33 artışla 1450 liradan, 1927 TL'ye yükseltildi. Sözleşmenin imza törenine, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başkan yardımcıları, bürokratlar ile Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Mustafa Aygün, İşyeri Temsilcisi Faruk Gülmez ve Murat Kınacı katıldı. İmza töreninden sonra konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, çalışanların hak, hukuk ve emeğine her zaman değer verdiklerini belirterek, "Bundan sonra da bu anlayışımız devam edecek. Çalışanlarımızın da görevlerini layıkıyla yapacaklarından hiçbir şüphemiz yok" dedi.

'EKONOMİLERİ BİRAZ DAHA İYİLEŞECEK'

Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Mustafa Aygün ise, "Sözleşmemizin temel amacı çalışanlarımızın daha iyi bir ekonomiye sahip olmalarıydı. Bugün imzalanan toplu sözleşme ile Karabağlar Belediyesi'nde çalışan memur ve sözleşmeli memur arkadaşlarımız net 1927 TL sosyal denge tazminatı alacaklar. Sosyal denge demek, memurların ekonomisin biraz daha iyileşmesi demektir. Bu bakış açısından dolayı Başkanımız Muhittin Selvitopu'na teşekkür ediyorum" dedi.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI