KARACABEY Belediye Başkanı Ali Özkan, 'Başkanımla Okuyorum' etkinlikleri kapsamında İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bir araya geldi.

İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Çifci’nin de hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Başkan Özkan, 3 yıl önce başlattıkları “Başkanımla Okuyorum” projesine ilgiden oldukça memnun olduklarını ve merkez kırsal ayırt etmeden tüm öğrencilere kitap okuma sevgisini aşılamak istediklerini söyledi.Bu anlamlı etkinliğe katılım gösteren öğrencilere teşekkür eden Özkan, “Eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. Bu projemizle de öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek istiyoruz. Kitap okumanın geleceğimiz açısından çok büyük önemi var. İnsanlar kitaplardan faydalanarak kendi geleceğine şekil verir. Bu alışkanlığı küçük yaşlarda kazandırmak en büyük yatırımlardan biridir” dedi.

‘KENDİNİZİ GELİŞTİRİN’

Okuma alışkanlığının kişinin hayal gücünü geliştirdiğine ve yaratıcı düşünmeyi teşvik ettiğine dikkat çeken Özkan, çok kitap okuyan kişilerin kelime hazinesinin de gelişeceğini kaydetti. Özkan, kitapların bilgilendirici özellikleri olduğunu dile getirerek, “Okumak aynı zamanda belleğin ve dikkatin gelişimine olumlu katkıda bulunur. Ne kadar çok okursanız o kadar çok bilgi sahibi olursunuz. Bol bol okuyarak kendinizi geliştirmeyi ihmal etmeyin. Kitap okumak her yaş için uygun, öğretici ve her an uygulanabilecek aktivitelerden biridir” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI