AYDIN'ın Karacasu ilçesinde fotoğraf ve kültürü bütünleştirmek amacıyla Ara Güler ve Prof. Dr. Kenan Tevfik Erim'i Anma ve 1'inci Uluslararası Afrodisias Fotoğraf, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali düzenlenecek. Açılacak stantlar ve düzenlenecek çeşitli etkinliklerle Karacasu'nun yerel el sanatları ve folklorik değerlerinin tanıtılacağı festival, 15-19 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Aydın'nın Karacasu ilçesinde 15- 19 Ekim tarihleri arasında yurtiçi ve yurt dışından davetli sanatçılar, gruplar, fotoğraf sanatçıları ve sporcuların katılımıyla Ara Güler ve Prof. Dr. Kenan Tevfik Erim'i Anma ve 1'inci Uluslararası Afrodisias Fotoğraf, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali düzenlenecek. Geniş turizm potansiyeline sahip ilçede turizmin gelişmesine yönelik yeni çözümler üretip, tarihi doku, doğal güzellikler, sanat, kültür ve turizmi bütünleştirmek amacıyla gerçekleştirilecek olan festivalde Karacasu'nun UNESCO Dünya Kültür Mirası'nda yer alan tarihi doku Afrodisias Antik Şehri de tanıtılacak. Festival süresince ilçede fotoğraf dernekleri ve sanatçıların da katılımıyla foto safariler düzenlenecek, resim, edebiyat ve fotoğraf atölyeleri açılacak. Öte yandan halk oyunları gösterileri, çocuk şenlikleri, doğa yürüyüşleri, mahalle etkinlikleri, spor etkinlikleri ve gece konserlerinin de yer alacağı festival, beş gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. Festivalin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, "Dolu dolu bir festival yaşatmak amacındayız. Başlattığımız bu festivalin sürekli olabilmesi ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

'BU GÜZEL ŞEHRİMİZİ TANITMAK İÇİN YOLA KOYULDUK'

Karacasulu vatandaşların misafirperver olduğunu belirten Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, şunları söyledi:

"Yaylalarıyla, şelaleleriyle, tarihi yapısıyla tarihi dokusuyla gezilecek bir yer Karacasu. Karacasu, geçmiş tarihlerin baş şehri olmuş tarihi Cilalı Taş Devri'ne dayanan dünya mirası. Bizler bu güzel şehrimizi tanıtmak için bu yola koyulduk. Hepinizin bildiği üzere festivaller bir ilçenin, bir değerin tanıtımı için çok değerlidir ve ön plandadır. Daha önce ağustosun son haftası kutladığımız 32'nci Karacasu Festivali'nden sonra 15-19 Ekim'de bir festivale daha ev sahipliği yapacağız. Birçok ziyaretçiyi misafir edeceğiz. Adını güzellik tanrıçası Afrodit'ten alan Afrodisias dünya ve ülkemiz için de önemli bir yere sahip. Hayranlık uyandırıcı bu yapının ortaya çıkmasını sağlayan iki kişiyi anmak için bu festivali düzenliyoruz. Yolunu kaybeden Ara Güler, köylülerin tarihle iç içe yaşadığını görür ve burayı fotoğraflar. Çektiği fotoğraflar sayesinde buranın dünyanın ilgi odağı haline gelmesini sağlar. Şuan dahi Afrodisias kazıları devam etmekte. Yurt içinden ve yurt dışından herkesi insanı ile doğası ile bütünleşen bu güzel şehre ve festivalimize davet ediyorum."

Hande NAYMAN / İZMİR, ()