KARADENİZ müziğinin önemli temsilcilerinden Selim Bölükbaşı, 20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde sevenleriyle buluştu. Şef Oğuzhan Kavruk yönetimindeki Symphonic Project ile verdiği konserinde, Karadeniz türkülerini senfoniyle harmanlayan Bölükbaşı, dinleyenlerden tam not aldı.
Yerli ve yabancı birçok sanatçıyı Antalya'da buluşturan 20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, sahnesinde Selim Bölükbaşı'nı ve Şef Oğuzhan Kavruk yönetimindeki Symphonic Project'i ağırladı. Karadeniz müziğine kattığı yenilikler, yaptığı dizi ve film müzikleri ile adından söz ettiren Bölükbaşı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve festivalin idari direktörü Cansel Çevikol Tuncer'in de katıldığı gecede, dinleyenlere müzik ziyafeti yaşattı.
'HEP BİRLİKTE BİR İLKE İMZA ATACAĞIZ'
Piyano festivalinde olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu belirten Bölükbaşı, “Bu gece, çok özel bir gece. Hep birlikte burada bir ilke imza atacağız. Bu mutluluğu yaşamama vesile olan Antalya Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Heyecanımı kelimelerle anlatmam mümkün değil" dedi. Geçmişten günümüze en sevilen Karadeniz ezgilerinden oluşan repertuvarı ile beğeni toplayan Bölükbaşı, kemençe şov ile de alkış yağmuruna tutuldu.
KAZIM KOYUNCU VE ORHAN GENCEBAY'I UNUTMADI
Uzun yıllar Karadeniz müziğinin efsane ismi Kazım Koyuncu ile çalışan Bölükbaşı 'Gelevera Deresi' türküsünü söyledikten sonra Koyuncu'ya sevgisini ve özlemini dile getirdi. Müziğinin Orhan Gencebay ile yoğrulduğunu ve Gencebay şarkısı söylemeden sahneden inmediğini dile getiren Bölükbaşı, bağlaması eşliğinde Gencebay'ın efsane şarkılarından 'Hatasız Kul Olmaz'ı söyledi. Şarkı boyunca, kendisine seyircilerden oluşan dev bir koro eşlik etti.
BAŞKAN BÖCEK'TEN ÇİÇEK VE PLAKET
Festival kapsamında ilk kez Karadeniz türkülerini senfoniyle buluşturan konser, müzikseverlerden tam not aldı. Gecenin sonunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Selim Bölükbaşı ve Oğuzhan Kavruk'a çiçek ve teşekkür plaketi verdi.
20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 22 Kasım'da Türkiye'nin dünyaca ünlü piyanisti İdil Biret konseri ile devam edecek.