ŞANLIURFA, () – ŞANLIURFA Karaköprü Belediyesi engelli ve dezavantajlı vatandaşların işletmesi ve kullanması amacıyla kurulan Yaşam Sokağı Sosyal Çarşısı törenle hizmete açıldı.

Karaköprü Belediyesinin yürütücülüğünü yaptığı, İlçe Kaymakamlığı, Kızılay, GAP Bölge İdaresi ve STK'ların desteğiyle hayatta geçirilen Yaşam Sokağı Sosyal Çarşısı hizmete açıldı. Hem ilçedeki çarşı ihtiyacını gidermek hem de dezavantajlı vatandaşları iş hayatına teşvik etmek amacıyla Çankaya mahallesinde hayata geçirilen sosyal çarşıda 24 adet dükkan hizmet verecek. Açılış törenine Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin yanısıra Karaköprü İlçe Kaymakamı Yavuz Güner, Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan, Kızılay İl Temsilcisi Dr. Ahmet İnan, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Halk oyunları eşliğlinde ğerçekleştirilen açılışta bir konuşma yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçeye böyle bir çarşı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirerek  şunları söyledi:
 "Biz Karaköprü'de eksikleri tamamlamak için çalışıyoruz ve ilçede bir çarşıya ihtiyaç duyulduğunu gördük. Burada yaptığımız çarşıyla Karaköprü'de artık bir çarşı var diyebilmenin gururunu yaşıyoruz. Bu Yaşam sokağı sosyal çarşısını oluştururken birçok yerden katkılar aldık. Özellikle Kızılay, GAP İdaresi, Karaköprü Kaymakamlığı, sivil toplum kuruluşları ve toplamda 15 kurum ve kuruluşun desteğiyle bu çarşı projemizi hayata geçirdik. Bu çarşımızda dezavantajlı, engelli vatandaşlarımız istihdam edilecek ve hayatlarını idame ettirecekler. Ayrıca bu yaşam sokağımızda bazı küçük esnaf dükkan eksiklikleri bir nebze giderilecek. Burayı biz etkinliklerle her zaman canlı tutmaya çalışacağız. Yaşam sokağı çarşımızın Şanlıurfa'ya ve Karaköprü'müze hayırlı olmasını diliyorum. Karaköprü her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu çarşımızın yapımında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi, saygılarımı sunuyorum."
Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ise yaşam sokağının Karaköprü'ye hayırlı olmasını dilerken, "Bu projenin hayat bulduğunu görmek bizler için büyük bir mutluluk vesilesidir. Burada 15 kurum ve kuruluşun katkılarıyla oluşan yaşam sokağının içerisindeki çarşıyı faaliyete geçiriyor ve burada faaliyet gösterecek vatandaşlara teslim ediyoruz. Bu proje bizim insani değerlerimizi yansıtan, kültürel geçmişimizi yansıtan, insana bakış açımızı gösteren çok güzel bir örnektir. Burada kendi hayatını idame ettirecek vatandaşlara katkı sağlamak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor, onlara bereketli işler ve hayırlı kazançlar diliyorum. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Karaköprü İlçe Kaymakamı Yavuz Güner, "Karaköprü'de göreve başladığımda bu projeyi görünce heyecanlandım ve bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün bizi yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum" diyerek emeği geçen herkesi kutladı.
Konuşmaların ardından açılış yapılırken, projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere plaket verildi.
FOTOĞRAFLI