ELAZIĞ Belediyesi ve Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği (YUFKAD) işbirliğiyle, Keban ve Karakaya baraj göllerinin bağlantı noktasını oluşturan Karaleylek Kanyonu'nun turizme kazandırılması için ortak bir çalışma başlatıldı.
Elazığ Belediyesi ile YUFKAD, karaleylek kanyonunu turizme kazandırmak amacıyla ortak çalışma başlattı. Keban Baraj Gölü'nden itibaren 40 kilometre uzunluğu sahip kanyon bitki örtüsü, sarp kayalıkları, bu kayalıklar üzerinde kurulan yerleşim alanları ile dikkat çekiyor. 
Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Özden Özen, belediye olarak kültürel ve turizm alanında yapılacak çalışmalara her zaman destek olacaklarını söyledi. Özen, "Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları için yerel YUFKAD ile ortak bir çalışmaya imza attık. Kamu, STK işbirliğinin önem arz ettiği şu günlerde bu çalışmayı Elazığ Belediyesi olarak çok önemli buluyoruz. İlk organizasyon olarak Fırat Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerimize yönelik ücretsiz bir takım gezi ve spor etkinlikleri planlıyoruz. Ağustos ayı içerisinde bir aksilik olmaz ise bu planlamamamızı hayata geçireceğiz. Bunun akabinde ise Belediyemiz tarafınca bölgede kültürel ve turizm anlamında her türlü faaliyeti sağlamaya çalışacağız" dedi.
FOTOĞRAFLI