KARAMAN'ın Ermenek ilçesinde bulunan tarihi İkizin Kaya Mezarlığı, ziyaretçi akınına uğruyor. 
Güneyyurt beldesindeki İkizin Kaya Mezarlığı yoğun ilgi görüyor. İki niş içerisine oyulmuş sadece biri mezar olarak kullanılan tapınağın üstündeki iki aslan, bir boğa, bir yılan kabartması ise 'İlluyanka Masalı'nda anlatılan tasvirlere benzetiliyor. Araştırmacı-yazar Şerafettin Güç, kaya mezarlığının hafta sonları ziyaretçi akınına uğradığını belirterek, şunları söyledi:
''Bu tapınak Türkiye'de tektir. Fakat üzerindeki kabartma Türkiye'de iki yerde vardır. Biri Ermenek'te diğeri de Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Karaköz köyünde Lale Kalesi'ndedir. Kamuoyunun ve tarihçilerin de bildiği 'İlluyanka Masalı' vardır. Bu 'İlluyanka Masalı'nda geçen kabartmanın aynısı, burada gördüğümüz kabartmanın aynısıdır.''
Bölgenin daha önce Hitit dönenimde yerleşim yeri olarak kullanıldığını belirten Güç, ''Güneyyurt, tarihteki ismiyle Gargara bölgesidir. Bu bölgeye Evliya Çelebi de seyahatnamesinde yer vermiştir'' dedi. 
Güneyyurt Belde Belediye Başkanı Ahmet Arı da, bölgenin turizme kazandırılması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Arı, turistlerin daha rahat gezebilmesi için çevre düzenlemesi yaptıklarını ve çalışmaların da devam ettiğini söyledi.