KEPEZ Belediyesi ve KKTC Beyarmudu Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Beyarmudu vatandaşları, Kepez Belediyesi'nin Hasta Yakınları Konukevi ve Belediye Sağlık Merkezi hizmetlerinden yararlanabilecek.

Kepez Belediyesi'nin kültür, sağlık ve sosyal işler alanındaki bazı hizmetlerden KKTC Beyarmudu Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşların da yararlanmasını sağlayacak işbirliği protokolü imzalandı. Protokole Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip imza attı. Protokol kapsamında Beyarmudu vatandaşları, Kepez Belediyesi'nin Hasta Yakınları Konukevi ve Belediye Sağlık Merkezi hizmetlerinden, Kepez Belediye Meclisince kararlaştırılan ve gelir tarifesinde belirtilen ücret karşılığında yararlanabilecek.

KKTC belediyeleri arasında geliştirilmeye çalışılan çok önemli bir kardeşlik hukuku bulunduğuna değinen Başkan Hakan Tütüncü, “Biz her fırsatta her iki ülke arasındaki kardeşliği derinleştirmek, gönül köprülerini kuvvetlendirmek, daha güçlü bir milli birlik ve beraberlik ortaya koyabilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların içinde en önemli gördüğümüz konulardan bir tanesi de yerel yönetimler düzeyinde halklarımızın birbirine daha çok yakınlaşması, daha da kenetlenmesi ve ortak bir milli şuuru oluşturabilmesidir" dedi.

KARDEŞLİK HUKUKUMUZ GELİŞTİ

Beyarmudu Belediyesi ile 8 yıl önce kardeşlik protokolü imzalandığını hatırlatan Başkan Tütüncü, “2011 yılında imzaladığımız kardeşlik protokolü bugüne kadar pek çok alanda meyvelerini verdi. Her iki belediyenin, her iki şehrin halklarının birbirine yakınlaşması, yöneticilerinin zaman zaman burada bizim misafirimiz olması, zaman zaman biz de ki arkadaşların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne misafir olması, bunlar çok olumlu gelişmeler" diye konuştu.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de sağlık hizmetlerinden ve diğer yapılan hizmetlerden Kepez Belediyesi'ni örnek alarak faydalanmak istediklerini dile getirdi.