İZMİR Devlet Tiyatrosu, 2014 yılında temeli atılan ve seyirci tarafından açılması beş yıldır beklenen 303 koltuk kapasiteli Karşıyaka Sahnesi’ni 21 Mart’ta 'Kaşıkçılar' adlı müzikli oyun ile seyirciyle buluşturacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu, 2014 yılında temeli atılan 303 koltuk kapasiteli Karşıyaka Sahnesi’ni açacak. Karşıyaka Tiyatro Sokağı’nda bulunan sahne, 21 Mart’ta ilk kez sahnelenecek olan 'Kaşıkçılar' adlı müzikli oyun ile perdelerini açacak. Efes Sinema Salonu olarak 1966 yılında kurulan ve 1986 yılında Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi adıyla tiyatro binasına dönüşen ve Devlet Tiyatroları’nın mülkiyetine 2010 yılında giren binanın güçlendirme çalışması yapılması nedeni ile yıkımına karar verildi. 2014 yılında modern bir yapı olarak tekrar temeli atılan bina, uzun bir bekleyişin ardından İzmir Devlet Tiyatrosu’nun oyunları ile hayat bulacak. Ayrıca, İzmir Devlet Tiyatrosu idari bürosu da Karşıyaka Sahnesi binasında çalışmalarına devam edecek. Karşıyaka Sahnesi'ni prömiyerini yapacakları yeni bir oyun ile açacaklarını söyleyen Levent Ulukut, "Devlet Tiyatrosu'nun İzmir'de bir dönem 203 kişilik bir salonda 4 milyona hitap ediyorduk. Seyircilerden devamlı şikayet alıyorduk, yer bulamadıklarına dair. Daha sonra Urla Sahnesi'ni ve yanında Bornova Kültür Merkezi'nde Bozkurt Kuruç Sahnesi'nin açılışını yaptık. Heyecanla beklediğimiz Karşıyaka Sahnesi'ni nihayet 21 Mart'ta açacağız. Yeni bir oyunla sahnemizi açıyoruz, kendi yemeğimizi size sunuyoruz. Mart ayında 86 kez perde açmayı planlıyoruz. Karşıyakalılar da bu sahneyi dört gözle bekliyorlardı. Tiyatroya ilgi çok, sadece seyirciye 'Biz buradayız' dememiz lazım" diye konuştu. Temeli İzmir Devlet Tiyatrosu müdürlüğünü yürüttüğü zamanlarda atılan binanın kendisi için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Metin Oyman ise, "Bana meslek hayatımda verilebilecek en büyük hediye bu binanın tamamlanması ve bir şekilde içine devlet tiyatrolarının girmesiydi. Bu binanın tarihçesinin yaşayan tek canlı tanığı benim. Karşıyaka Sahnesi seyircinin talebinden doğdu. 4 yıl 4 ay gibi binanın temelinde yaşadığımız sıkıntılar nedeni ile zorlu bir süreç sonucunda bugünlere geldik. Prova süresince kapıya gelen gidenlerle konuşuyorum ve çok fazla talep olduğunu farkettim, insanlar binaya girip gezmek istiyorlar. Biletler satışa çıktığı anda bitti. 4-4 buçuk senede "Acaba seyirciyi kaybettik mi?ö diye düşünüyordum fakat görüyorum ki bıraktığımızdan çok daha zanlı bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

Melis KARAKUZULU/İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI

KUTU

Musahipzade Celal’in yazdığı Metin Oyman’ın yönettiği 'Kaşıkçılar' adlı müzikli oyun kalfalıktan ustalığa geçen kaşıkçı ustası Habib ile Didar Ağa’nın konağında cariye olan Nurhayat’ın aşkını konu alıyor. Birbirlerine kavuşmak için nice güçlüğü aşan, zorlu maceraları göze alan genç aşıkların hikayesi, müzikli, danslı ve eğlenceli bir anlatımla sunulacak oyunun başrollerini Sedat Şenoğlu, Doğan Yağcı, Ali Hakan Beşen, Neşet Erdem, Murat Çobangil,  Bahar Başar, Fulya Atatoprak, Deniz Burak Mersinli, Gizem Karasu Mersinli,  Fuat Şarbalkan, Emrah Şenışık, Semih Özbilgi, Cihan Gireyhan, Tolga Erk, Deniz Taylan Tonbul, Ender Şeviker, İlke Can, Salih Köküz, Derya Kara Erk, Tuğçe Us, Gizem Cessur, Fulya Gezici, Hülya Yılmaz, Meltem Başınhan,  Özgür Yurteri, Salih Sütoğlu, Alparslan Topçu, Merve Biçer, Fatih Kaya, Güneri Avcı, Erdem Aktaş paylaşıyor.