ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Çizgi Film Festivali'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek.
Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve çeşitli kurumların desteğiyle düzenlenecek olan 3. Uluslararası The Karton Mill Çizgi Film Festivali'nde, akademik sunumlar, atölye çalışmaları ve söyleşiler yapılacak. 29-30 Haziran tarihlerinde yapılacak ve iki gün sürecek festival kapsamında Kaş Amfi Tiyatro'da çizgi film müzikleri konseri gerçekleştirilecek.
Festivalin ev sahipliğini yapacak olan Kaş'taki Çizgi Film Değirmeni'nin kurucusu ve yöneticisi Fatih Küçük, "Kaş'ta üç yıl önce çizgi film okulunu kurduk. Aynı yıl çizgi film festivali düzenlemeye başladık. Ardından satın aldığımız arazi üzerinde, bir çizgi film müzesi ve çizgi film okulumuzu yenileyerek kurduk. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz festivalde 29 Haziran Cumartesi günü Kaş'taki Çizgi Film Değirmeni'nde, Murat Moroğlu'nun geleneksel oyunları ile start alacağız. Ardından Japon animatör Aya Suziki eğitimler verecek. Aynı gün öğleden sonra Mısır'dan Ahmet El Aswah, İtalyan Adelle Dalla Pozza, Türk eğitimciler Yusuf Ulufer, Özlem Ayvaz, Ramazan Tilki eğitimler verecek. Akşam Kaş Amfi Tiyatro'da, Kaş tarihinde ilk kez çizgi film müzikleri konseri düzenleyeceğiz" dedi.
30 Haziran Pazar günü yerli ve yabancı eğitimcilerin farklı konularda eğitim vereceğini aktaran Fatih Küçük, "İlk günkü eğitimcilerden farklı olarak Ayşe Gül Çetin, Atakan Yılmaz, Nazik Çelik Yılmaz, Ali Ayçan Gürbüz, Fatih Kara, Yahya Özkan gibi bilim insanları ve sanatçılar eğitim verecek. Festivalde Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 150 çocuk yer alacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI